2014. július 15., kedd

FŰSZERES RIZZSEL SÜLT PARADICSOM

/POMODORI RIPIENI DI RISO/

....... kb 20-23 eve minden nyaron tobbszor elkeszitem ezt a receptet. Anyosomtol
tanultam, naluk volt nagyon nepszeru, azota persze utana is kerestem az olasz
gasztronomiai konyvekben, az egyik legfinomabb nyari recept...- igen nyari, - hiszen a
teli folia-satrakban kenyszerrel nevelt paradicsombol nem az igazi, sot..... mi nagyon
szeretjuk, es masnap  - meg hidegen is - nagyon jo!!


Hozzavalok: (4 szemelyre)

8 kozepes meretu paradicsom
10 -12 evokanalnyi rizs
friss bazsalikom, petrezselyemzold, szaritott oregano
2 gerezd fokhagyma
olivaolaj, so, bors


A paradicsomok tetejet levagjuk, belsejet kivajjuk, husat, levet felfogjuk.


A paradicsom kivajt husat aprora vagjuk, es a levevel egyutt egy talba tesszuk. Hozzaadjuk a nyers
rizst, sozzuk, borsozzuk, 1 kanal olivaolajat ontunk bele.
Boven vagunk bele friss bazsalikomot, petrezselymet, megszorjuk boven oreganoval, belevagjuk
a fokhagymat.


A kivajt paradicsomokat egy magas falu tepsibe rakosgatjuk egymas melle (sutopapirt teszunk az aljara),
es keves olivaolajjal meglocsoljuk. Egy evokanal segitsegevel megtoltjuk a rizzsel, es a paradicsomok "kalapjat" ratesszuk. (a tolteleket kb 3/4 reszig toltjuk, mert a rizs sutes kozben megdagad) -





Alufoliaval jol lefedjuk, es 190-200 fokos sutobe tesszuk, kb. masfel orahosszara.
Ekkorra meg kell puhulnia a rizsnek. Ha nem puhulna meg ezido alatt, ujabb 20-30 percre visszatesszuk.
Friss bazsalikommal diszitve talaljuk.

/Megjegyzes: ha gazdagabban szeretnenk kesziteni, akkor a paradicsomok ala karika vagott
burgonyat es hagymat teritunk, arra ultetjuk a megtoltott paradicsomokat/










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése