2011. június 8., szerda

CROSTATA HÁZI EPERLEKVÁRRAL

CROSTATA HÁZI EPERLEKVÁRRAL (Linzer torta)



Hozzavalok:

30 dkg finomliszt
3 tojassargaja
15 dkg lagy vaj
15 dkg kristalycukor
1/2 citrom leve (esetleg + reszelt heja)
csipet so
_____________
4-5 kanal lekvar izles szerint

Omlos tesztat gyurunk a teszta hozzavaloibol.
Alufoliaba csomagoljuk, es 30 percig pihentetjuk.
Ezutan a tesztabol egy kisebb darabot levagunk, felretesszuk; ebbol lesz
a tetejere a decoracio.
A teszta tobbi reszet kinyujtjuk, es kibelelunk vele egy kivajazott-lisztezett
linzer tortaformat.
Rakanalazzuk es elsimitjuk a tesztan a lekvart, es a megmaradt tesztadarabot
kinyujtva diszitjuk a torta tetejet. (barmilyen sutemeny kiszurokkal, illetve
derelyemettszovel racsokat is vaghatunk ra.)
En hazi eperlekvarral keszitettem, es mandulaval kiraktam a csillagok kozepet.
180 fokos elomelegitett sutoben kb. 30-35 percig sutjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése