2011. június 24., péntek

KOLBÁSZOS LENCSELEVES

Ezt a receptet a FAKANAL oldalarol vettem, es kinyomtattam evekkel ezelott.
A lencset szeretjuk. Csinaltam mar Frankfurti lencselevest is, virslivel, zoldsegesen,
az is nagyon finom.
Ez egy kolbaszos valtozat. Evek ota fozom, es jo!!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon jo!



Hozzavalok:


20 dkg lencse
20 dkg fustolt kolbasz (NALAM paprikas kolbasz)
2 db nagy burgonya
1 evokanal liszt, 1 fej voroshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 baberlevel, ecet, olaj, cukor, bors

ELKESZITES:

A lencset megmossuk, majd kuktaba tesszuk, felontjuk vizzel, baberlevelet adunk
hozza, 25 percig fozzuk, majd levesszuk a tuzrol.
Amikor a kukta kisse lehult, kinyitjuk, es a leveshez adjuk a felkarikazott kolbaszt,
a kockara vagott burgonyat, es izles szerint sozzuk, borsozzuk.
A kuktat visszatesszuk a tuzre, (de mar fedo nelkul), es a levest felforraljuk.

Egy serpenyoben, keves olajban megpiritunk 1 teaskanal cukrot, beletesszuk a
finomra vagott hagymat, a zuzott fokhagymat, megszorjuk liszttel, es egeszen barna
rantast keszitunk.
Amikor a burgonya is megfott, rantassal besuritjuk, es osszeforraljuk.
Kozben izles szerint ecettel, cukorral es soval adjuk meg a vegso izet.
A levest izles szerint tejfollel es puha kenyerrel kinaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése