2011. június 23., csütörtök

KUKORICÁS CSIRKEFASIRT 3 FÉLE MÁRTOGATÓVAL

KUKORICÁS CSIRKEFASIRT 3 FÉLE MÁRTOGATÓVAL



Kb. 40 dkg daralt csirkemellbol fasirtot keszitek a hagyomanyos modon (so, bors,
tejben aztatott es kifacsart zsemle, 1 egesz tojas, keves olajon futtatott hagyma),
annyi kulonbseggel, hogy 1 kis doboz 15 dkg-os lecsepegtetett kukorica konzervet
adok hozza.
Dionyi gomboket formalok, lisztben megforgatom, es forro olajban lassan kisutom.
Elkeszitem a szoszokat:
1. MAZSOLAVAL ES PAPRIKAVAL
- 1 piros kaliforniai paprikat kockara vagok. 2 evokanal olivaolajon + 1 gerezd aprora
vagott fokhagymaval a paprikakockakat piritom par percig, korty vizzel es csipet soval
kb. 15 percig fozom. Ekkor turmixolom, pici balzsamecettel izesitem, es keves mazsolat
adok hozza.
2. UBORKAS - JOGHURTOS
1/2 kigyouborkat megmosok, es hejaval egyutt durva foku reszelon lereszelek.
2-3 kanal natur joghurttal, pici soval es borssal elkeverem, aki szereti, adhat hozza 1
gerezd aprora vagott fokhagymat, illetve vagott friss petrezselymet.
3. SAFRANYOS - RUKOLAS
Kis darab vajat melegitek egy serpenyoben, 1 kanal lisztet atpiritok rajta, es felontom
fel pohar hideg tejjel. Lassan melegitve besuritem, enyhen sozom, es borsozom, keves
reszelt szerecsendioval izesitem (curry is lehet), es elkeverem csipet safrannyal.
Nehany szal rukolat csikokra vagok, es elkeverem a martasban. Sozom, borsozom.
A melegen tartott apro kukoricas csirkefasirtokat a 3 fele martogatoval talalom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése