2011. június 13., hétfő

TAGLIATA FIORENTINA

(Firenze-i marha hatszin)

Amiota tavaly nehany igazan szep napot toltottunk Firenzeben, es vegre megkostolhattam
az IGAZI hirtelen sutott  hires "tagliata fiorentina-t", azota sokszor elkeszitem
itthon is, foleg nyaron, egy kis salataval koritve.
Firenzeben az ottani baratainkkal mentunk elso este egy belvarosi "trattoria"-ba, egy nagyon
hangulatos kis etterembe, ahol mar napokkal elotte le kell foglalni a helyet, ezt a baratink
helyettunk megtettek; ragaszkodtak ehhez a helyhez, mert velemenyuk szerint itt a legjobb
a konyha, es foleg a "tagliata".





 Az este szuper volt, es amikor az eloetelek utan kihoztak a hatalmas 2 hust (4 szemelyre),
aggodva neztem a ferjemet, hogy mennyire lesz vevo a kivul ugyan szepen sult, de belul
igazan angolosra hagyott husra. Abban allapodtunk meg, hogy O eszi a jobban atsult felet,
mig en a csont melletti majdnem nyers reszet.
Masnap (mar csak mi ketten) ujra visszamentunk ebedelni erre a helyre, es a helyzet uj
fordulatot vett: mar O kerte a pincertol, hogy ne sussek meg nagyon a hust, mert igy is igazan
puha es izletes......
Mindenesetre nagyon jo minosegu hust kell hozza beszerezni....
Koretnek rukola-koktel paradicsom salatat szoktam kesziteni, keves balzsamecettel.
A hust 4-5 percnel tovabb 1-1 oldalan nem szabad sutni.
Villaval nem szabad beleszurni, hogy ne folyjon ki a hus izletes leve.
Felhevitett vas lapon sutni, es melegen fogyasztani!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése