2011. augusztus 4., csütörtök

KAGYLÓS BAVETTINE

Ezt az etelt spagettivel is el lehet kesziteni, de semmikeppen nem rovid tesztaval!
Ugyanis az olasz konyhanak irt es nem leirt szabalyok szerint - minden szosznak,
ragunak megvan a megfelelo tesztaja...... ez a kagylos valtozat vagy bavettine tesztaval
(lapos spagetti), vagy vermicelli tesztaval az igazi!



Hozzavalok 4 szemelyre:

32 dkg bavettine teszta
50 dkg friss kagylo, vagy 20 dkg fagyasztott tisztitott kagylo
3-4 kanal olivaolaj, 1,5 dl szaraz feherbor
1 kis erospaprika
1 kis csokor petrezselyemzold, 3 gerezd fokhagyma, so

Egy serpenyoben keves olivaolajon megfuttatjuk az aprora vagott fokhagymat es
a darabokra vagott csili paprikat.
Beletesszuk a kagylot, es nehany percig fozzuk, amig a kagylok kinyilnak.
Ekkor hozzaontjuk a feherbort, es letakarva lassu tuzon 5-6 percig fozzuk.
Boven megszorjuk vagott petrezselyemmel.
A tesztat sos forro vizben kifozzuk es leszurjuk, beletesszuk a kagylos szoszba,
a tuzet felkapcsolva, 1 perc alatt atforgatjuk a kagylos szosszal.
Tanyerra szedjuk es ujabb petrezselyemmel megszorjuk.
Kira: lehet paradicsomot is a szoszba tenni, en koktelparadicsomot szoktam belevagni.
De ma a "feher" (in bianco) valtozat kerult asztalra. Mi jobban szeretjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése