2014. május 3., szombat

ORECCHIETTE TÉSZTA APRÓ FASIRTOKKAL ÉS SPÁRGÁVAL

/ORECCHIETTE CON POLPETTINE E ASPARAGI/


Hozzavalok (6 szemelyre):

45 dkg friss orecchiette teszta (vagy mas szaraz rovid teszta)
30 dkg finomra daralt borjuhus + 10 dkg friss kolbasz (elhagyhato)
1 csokor sparga
1 tojas
5 dkg reszelt Parmezansajt
3 dkg zsemlemorzsa
1 csokor petrezselyemzold, 3-4 kis ag kakukkfu, so, bors, 1 kanal liszt
4 kanal olivaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 pohar feherbor (fakultativ)
2 dl husleves


A daralt hust osszegyurjuk a friss kolbasszal, a tojassal, hozzaadjuk a zsemlemorzsat es
a reszelt parmezansajtot, sozzuk, borsozzuk, es az aprora vagott petrezselyemmel,
kakukkfuvel fuszerezzuk. Nedves kezzel apro fasirtokat formazunk, amig a masszabol
tart. Egy talra rakosgatjuk oket.


Egy nagy serpenyoben megmelegitjuk a 4 evokanalnyi olivaolajat, beledobjuk a megtisztitott
egeszben hagyott fokhagymat, es ovatosan beletesszuk az apro fasirtokat, amiket
nehany percig sutunk, ovatosan megkeverve.
Ekkor meghintjuk az 1 evokalnyi  liszttel, es felontjuk a feherborral.
Megvarjuk, mig a bor elparolog, es aprankent felontogetve a huslevessel, kb.
5-6 percig fozzuk. 

Kozben megtisztitjuk, es roppanosra fozzuk a friss spargat, (a fozovizet ne
ontsuk ki, mert abban megfozzuk a tesztat).


A fott spargat a raguhoz adjuk.


A tesztat kifozzuk, leszurjuk, es a serpenyobe tesszuk a spargas-fasirtos szoszhoz,
es nehany percnyi fozes utan, hogy a teszta jol atvegye az izeket - talaljuk.

Meghintjuk reszelt Parmezansajttal.







1 megjegyzés: