2011. augusztus 3., szerda

RUKOLAKRÉMLEVES PARMEZÁNNAL (Crema di rucola)

Hozzavalok 4 szemelyre:

40 dkg burgonya
1 fej voroshagyma, 1 gerezd fokhagyma
1 evokanal margarin
1 maggi husleves kocka
10 dkg rukola
2 dl tej
5 dkg reszelt Parmezansajt






1. A burgonyat, hagymat, fokhagymat meghamozzuk, kisebb darabokra vagjuk.
2. A margarint melyebb edenyben felforrositjuk, megpiritjuk rajta a zoldsegeket,
felontjuk annyi vizzel, amennyi ellepi, es 15 percig fozzuk. Kozben sozzuk, borsozzuk.
3. A rukolat leoblitjuk, nehany levelet felreteszunk a disziteshez, a tobbit osszevagdaljuk,
es a levesbe szorjuk. 2-3 per utan botmixerrel puresitjuk, majd beleontjuk a tejet, es
osszemelegitjuk.
4. Talalaskor megszorjuk reszelt Parmezansajttal, rukola levellel diszitjuk. Bagettszeleteket
kinalhatunk hozza.

En apro darabokra vagott friss kisutott kolbasz darabokat tettem a tetejere.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése