2011. október 22., szombat

SZÉNÉGETŐ ZÖLDBAB (Fagiolini alla carbonara)

Ezt a receptet mar felraktam evekkel ezelott az NLC-re, sikere volt!

Az egyik kedvenc ujsagombol - CUCINA NO PROBLEM 2005. n.9. szamabol van.
Az eljaras szinte ugyanaz, mint a spagettinel, csak ez zoldbabbal van keszitve.



Hozzavalok 4 szemelyre:

80 dkg zoldbab
20 dkg husos bacon szalonna
2 egesz tojas
1 dl fozotejszin
8 dkg reszelt Paremazansajt
olivaolaj, so, bors

A zoldbabot megtisztitjuk, es sos forro vizben kb 10 perc alatt roppanosra fozzuk, leszurjuk.
Kozben a husos szalonnat vekony csikokra vagjuk, es 1-2 kanal olivaolajon egy serpenyoben
megpiritjuk, a vegen lehuzzuk a tuzrol, es boven megborsozzuk.
A tojasokat felverjuk, hozzaadjuk a tejszint es a reszelt Parmezant.

A meg meleg zoldbabot beletesszuk a szalonnas serpenyobe, es atforgatjuk.
Raontjuk a tojasos masszat, es eros tuzon atforgatva, keszre sutjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése