2011. október 20., csütörtök

CUKKINIVEL GÖNGYÖLT PULYKA SPENÓTTAL

Abszolut vasarnapi ebed....... :-) - nalunk ugyan vasarnapi ebed, mint "olyan" nincs,
mert a ferjem szombat-vasarnap altalaban elutazik, ugyhogy az en vasarnapi ebedjeim
- kihasznalva az alkalmat, hogy magamnak magyarost is fozhetek - altalaban
kulonbozo fozelekek, vagy mas egzotikus izek, amikert a ferjem nem rajong.



Hozzavalok:

szemelyenkent 1 nagy szelet, vagy 2 kisebb szelet pulykamell
25 dkg fagyasztott, de kiolvasztott paraj
2-3 kisebb cukkini
1 mozzarellasajt (vagy emmentali sajt)
4 szelet bacon szalonna (vagy fustolt, pacolt sonka)
2-3 dl fozotejszin, 1-2 tojas
so, bors

A pulykamellet kiverjuk, enyhen sozzuk, es borsozzuk.
A cukkinit megtisztitjuk, "gyufaszalra" vagjuk, es 1-2 kanal olivaolajon kb 8-10
perc alatt lassu tuzon megparoljuk.
A mozzarellat vekony csikokra vagjuk.

Egy jenai talat kivajazunk,.
A pulykamelleket megszorjuk a reszelt juhsajttal, halmozunk a kozepere a parolt
cukkinibol, es nehany mozzarellacsikot teszunk ra. Osszegongyoljuk, es a jenai
talba tesszuk.
A kiengedett spenottal korberakjuk, es a husra helyezzuk a bacon szalonnat.
A tejszint felverjuk a tojassal, es raontjuk a husra es a spenotra.

200 fokos sutoben kb. 30 perc alatt keszre sutjuk.
Barmilyen koret illik hozza, nalunk altalaban egyszeru zold salata van hozza, vagy
gyomberes-mezes sargarepa.
(A sargarepat megtisztitom, es nagyobb darabokra vagom. Egy serpenyoben keves
vajon dionyi aprora vagott friss gyombert futtatok, rateszem a sargarepat, es 5 percig
parolom. Ekkor keves vizet ontok hozza, es 5-10 percig parolom lefedve, majd 1 kanal
mezet keverek hozza, es par perc alatt keszre fozom)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése