2011. december 3., szombat

CAMEMBERT FELFÚJT KÖRTE SZÓSSZAL

/SFORMATO DI CAMEMBERT IN SALSA DI PERE/


Hozzavalok:

20 dkg Camembert sajt
6 dkg vaj
4 dkg liszt
3 dl tej
4 dkg reszelt Parmezan
2 kanal zsemlemorzsa
3 tojas
so, bors
2 korte, 1 citrom leve, dio
2 kanal mez

Besamell martast fozunk az alabbiak szerint: 3,5 dkg vajat egy labasban felmelegitunk,
hozzaadjuk a lisztet, fakanallal kevergetve 1 percig melegitjuk, ekkor hozzaadjuk a
tejet, es kevergetve besuritjuk. Sozzuk, borsozzuk, es lehuzzuk a tuzrol.

A Camembert sajtot nagyobb darabokra vagjuk, es hozzaadjuk a forro martashoz.
Visszarakjuk a tuzre, es elolvasztjuk benne a sajtot.
Hozzaadjuk a reszelt Parmezansajtot, es a felvert tojasokat, es jol eldolgozzuk.

A sutot bemelegitjuk 170 fokra.
Kisebb formakat vajjal kikenunk, zsemlemorzsaval beszorunk, es 3/4-ig megtoltjuk
a masszaval.
Egy magas falu tepsibe vizet ontunk,  belehelyezzuk a formakat, es a meleg sutoben
megsutjuk a felfujtakat.

A korteket megtisztitjuk, citromos vizbe rakjuk par pillanatra (hogy ne barnuljanak
meg), es kis darabokra vagjuk.
A maradek vajon megparoljuk, majd botmixerrel puresitjuk.

A felfujtakat a korte szosszal es dio gerezdekkel talaljuk. Mezzel meglocsoljuk.


A maradekot masnap Kelkaposzta fozelekkel es fokhagymas karajjal talaltam:

1 megjegyzés: