2012. január 24., kedd

CSIRKEMELL-SALÁTA GRAPEFRUIT-BA TÖLTVE

/POMPELMO RIPIENO DI POLLO GRIGLIATO/


Leirom a kedvenc eloetelemet. Finom, friss es kaloriaszegeny!!!
Tobb mint 10 eve talaltam ra erre a receptre, es telen elegge sokszor megcsinalom.
Azt mar irtam, hogy a kedvenc eteleim: a hus es a gyumolcs parositasa, na ez az a
recept, ami az elso helyen van nalam!!!! A graperuit-ot eleve imadom!!!!!
Tobbszor elkeszitettem vendegeknek is, mindig biztos siker volt, es az az elonye,
hogy joval elotte elo lehet kesziteni.....

Hozzavalok (4 szemelyre):

2 graperuit
1 zold alma
1 szal halvanyito zeller
20 dkg csirkemell szelet meggrillezve
1 marek zold salata (vagy barmilyen friss salata, radicchio, galambbegy) aprora vagva
olivaolaj, so, bors, citromle

A grapreuit-ot kettevagjuk, a husat ovatosan kiszedjuk, lehartyazzuk, es egy jenai
talba tesszuk, felfogjuk a kicsurgo levet is. (ez egy kicsit idoigenyes muvelet, de megeri!)
A zellarszárat "gyufaszalra" vagjuk, a grillezett csirkemellet vekony csikokra meteljuk.

A zellert es a csirkemellet a grafruithoz adjuk, sozzuk, borsozzuk, olivaolajjal
osszekeverjuk, keves citromlevel izesitjuk. A zoldalmat kis kockara vagjuk, azt
is hozzaadjuk.
A salatat belekeverjuk (ezt talalas elott), es megtoltjuk a kikapart graperuit hejakat.
A kelyheket behutve talaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése