2012. január 12., csütörtök

MOGYORÓVAL SÜLT ÉDESKÖMÉNY

/GRATIN DI FINOCCHI ALLA NOCCIOLA/


Hozzavalok:

4 edeskomeny
6 dkg mogyoro
3 dkg Parmezansajt
12 dkg Camembert sajt (vagy mas puha sajt)
3 dkg vaj
so, bors

Az edeskemenyeket megtisztitjuk, es 4 cikkre vagjuk mindegyiket.
Sos, forro vizben roppanosra paroljuk. Leszurjuk, langyosra hutjuk.

A mogyorot a Parmezansajttal egyutt durvara mixeljuk.
A puha sajtot vekony szeletekre, majd csikokra szeljuk.

Az edeskomeny retegei koze csusztatunk a sajt szeletekbol, majd
egy kivajazott jenai talba rakosgatjuk a toltott zoldseget.
Enyhen sozzuk es borsozzuk, majd megszorjuk a mogyoros-Parmezansajtos
orlemennyel. A tetejere vajdarabkakat teszunk, es 180 fokra elomelegitett
forro sutoben 20 perc alatt keszre sutjuk.
Langyosra hutve talaljuk.

Kulonleges koret, de a vegetarianus konyhaban - egy tal zold salataval
talalva - akar kesz fogas is lehet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése