2012. február 24., péntek

KACSACOMB SÜLT ALMÁVAL ÉS VÖRÖS LENCSÉVEL

/COSCIE DI ANATRA CON MELA E LENTICCHE ROSSE/

Egy ujabb recept - hus + gyumolcs. Imadom!!!!!!!!!!!!!!!!
A Debrecenbol elhozott fagyasztott kacsacomb (nyamm!!) almaval es voroslencse
purevel........
A recept a Kiskegyed Konyhaja 2009. novemberi szamaban megjelent recept alapjan.


Irom a receptet. Hozzavalok (4 szemelyre):

30 dkg voroslencse
4 kacsacomb
1 kanalnyi szaritott  majoranna, 2 kisebb voroshagyma
10 dkg alma, 4 baberlevel
6 gerezd fokhagyma, 10 szem egesz bors
1 kanal libazsir, so

A sult almahoz:

40-50 dkg alma
3 evokanal barnacukor, 1 evokanal vaj

A lencset atmossuk, es 1-2 orahosszara hideg vizbe aztatjuk.
A hust megmossuk, soval es majorannaval atdorzsoljuk.
A hagymat, fokhagymat es az almat szeletekre vagjuk.

A sutot bemelegitjuk 160- 170 fokra.

Egy tepsibe kenjuk a libazsirt, beleszorjuk a felvagott hagymat, fokhagymat es almat.
A kacsacombokat a tepsibe fektetjuk.
Melledobjuk az egesz borsot es a baberlevelet, fel pohar vizzel felontjuk, es
alufoliaval lefedjuk.
A bemelegetitett sutoben puhulasig sutjuk (kb 2 orahossza).

Amikor a combok mar puhak - atszedjuk egy masik hoallo edenybe, es a sutot
felkapcsoljuk 200 fokra, a hust ropogosra piritjuk.


Kozben a lencset annyi sos vizben, amennyi epp ellepi, 20-30 percig fozzuk.
Amikor puha, levesszuk, es keves sult pecsenye level elkeverjuk (kb 2 kanalnyi)

SULT ALMA: Az almakat megmossuk, cikkekre vagjuk, maghazukat eltavolitjuk.
Forro serpenyoben - szarazon par percig piritjuk. Ekkor 1 kanal vajat es 3 evokanal
barna cukrot adunk hozza - es par percig karamellizaljuk.

A ropogosra sutott kacsacombokat a voroslencse - purevel es a serpenyos karamellizalt
almaval talaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése