2012. március 1., csütörtök

CITROMOS HALFASIRT

/POLPETTE DI PESCE AL PROFUMO DI LIMONE/



Hozzavalok:

80 dkg szalkamentes tengeri halfile
2 zsemle
2 egesz tojas
1 bio citrom
2 mareknyi reszelt Parmezansajt
so, bors, friss vagott petrezselyem
olaj a suteshez; zsemlemorzsa

A halfileket kiolvasztjuk, leitatjuk, es egy sutopapirral kibelelt tepsibe
helyezzuk, enyhen megsozzuk. Forro sutoben kb. 10 percig sutjuk.

Ekkor az ujjunkkal elmorzsoljuk, meggyozodunk arrol, hogy nincsen benne
szalka, es egy uvegtalba tesszuk.
Hozzaadjuk a tojasokat, a Parmezansajtot, a petrezselymet, es a tejbe aztatott,
kicsavart zsemleket.
Borsozzuk, es ha kell, meg sozzuk. Belereszeljuk a citrom hejat, es beleontjuk a
citrom levenek a felet.
Fasirt masszava gyurjuk, lapos fasirtokat formazunk, es zsemlemorzsaban
megforgatjuk.
Forro olajban mindket oldalan hirtelen kisutjuk, itatospapirra szedjuk.
Citromkarikaval talaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése