2012. április 22., vasárnap

EPRES PISKÓTATEKERCS

/ROTOLO DI PAN DI SPAGNA CON LE FRAGOLE/

Tavaly mar megsutottem ezt a finomsagot, es hatalmas sikere volt, a facebook-on
is.
Most egy grammokban finomitott es tokeletesitett valtozatat irom le.



Hozzavalok (kb 20 szelethez):

4 tojas
12 dkg cukor
csipet so
12 dkg liszt
csipet sutopor

6 zselatinlap vagy 18 g etk.zselatin
60 dkg eper
2 evokanal citromle
3 dl joghurt
1 dl tejszin

1. Elkeszitjuk a piskotat. Egy gaztepsire valo mennyiseg:
A szetvalasztott tojasok sargajat 4 evokanal forro vizzel es 8 dkg cukorral kikeverjuk.
Beleforgatjuk a csipetnyi soval kemeny habba vert tojasfeherjeket, es raszitaljuk a sutoporral
elkevert lisztet.
Sutopapirral belelt tepsibe simitjuk, es elomelegitett sutoben, 175 fokon 12-15 per alatt
megsutjuk.
Nedves konyharuhara boritjuk, es a papirt lehuzzuk.
A piskotat hosszanti oldalan fogva feltekerjuk.

2. A zselatinlapokat hideg vizbe aztatjuk.
50 dkg epret cikkekre vagunk, 15 dkg-ot puresitunk (nehany szemet felreteszunk a
disziteshez)

A zselatint a szokott modon keves vizben, alacsony hofokon feloldjuk, majd az eperpurebe
keverjuk.
Ovatosan belevegyitjuk az eperdarabokat es a joghurtot.
A maradek cukorral edesitjuk es a hutoszekrenybeallitjuk.

3. A kemeny habba vert tejszint a dermedo krembe forgatjuk, majd a kigongyolt piskotalapra
simitjuk. Feltekerjuk.
4 orahosszara (vagy ejszakara) a hutoszekrenybe tesszuk.
A sutemenyt szeletelve, a maradek eperrel diszitve talaljuk.






1 megjegyzés: