2012. május 4., péntek

TEJSZINES MEGGYLEVES

Az alap otletet INNEN vettem, kisse valtoztattam a recepten:

Hozzavalok:

1 uveg meggybefott
1 csipet orolt fahej, 3 szegfuszeg
1-2 citromkarika
1 kanal mez (fakultativ)
1 dl tejszin
1/2 csomag vanilias pudingpor


A meggybefottet levevel egyutt egy labasba ontjuk. Hozzaadunk kb 3 dl vizet.
Hozzaadjuk a csipet fahejat, es a szegfuszeget. Beledobjuk a citromkarikat.
Hozzaadjuk a mezet, es alagyujtunk.
Kozben a tejszint csomomentesre keverjuk a pudingporral.
Mikor a meggy felforrt, a levebol 1 merokanalnyi kiveszunk, es "hokiegyenlites"
celjabol elkeverjuk a tejszinnel.
Kis szitan a levesbe ontjuk, meg 1-et forralunk rajta, es lekapcsoljuk.
Langyosan, illetve hidegen fogyasztjuk.


1 megjegyzés: