2012. június 29., péntek

BOLOGNAI LASAGNE

/LASAGNE ALLA  BOLOGNESE/

Akar nyar van, es nagy meleg, de enni azert csak kell, es lasagne-t is regen
csinaltam mar.... mivel sikerult vennem spenotos tojasos friss lasagne tesztat,
mar csak a bologna-i szoszt kellett hozza megfoznom, es kivenni a fagyasztobol
3 db mozzarellat, a tobbi pik-pak megvolt.....


Hozzavalok:

Bolognai ragu (30-35 dkg daralt husbol, 1 doboz paradicsomos a szokasos modon
fozott ragu)
25 dkg friss tojasos lasagne teszta
3 db mozzarella
3 dl tejbol keszitett besamell martas
3-5 dkg reszelt Parmezansajt

A mozzarellakat nagy lyuku reszelon lereszeljuk.

Egy akkora tepsibe, vagy sutotalba, amekkora a lasagne teszta merete -
keves besamell martast kenunk. (elotte ki is vajazhatjuk)
Rateszunk 1 tesztalapot, es vekonyan kenunk ra a ragubol, keves mozzarellat
osztunk el rajta, meghintjuk keves Parmezansajttal.
Egy kanal segitsegevel keves besamell martast csorgatunk ra.
Ujabb tesztalapot rakunk, es addig folytatjuk a retegezest, amig tart a hozzavalokbol.
A tetejere ragu es mozzarella keruljon, disziteskeppen nehany felbevagott
koktelparadicsomot is rakhatunk ra.

Alufoliaval lefedjuk, es 180 fokra elomelegitett sutoben kb 15-20 percig sutjuk.
Ekkor levesszuk az alufoliat, a sutot 200 fokra felcsavarjuk, es addig sutjuk, amig
a teteje kisse pirosas nem lesz.
Talalasig konyharuhaval letakarjuk, mindenkeppen hagyjuk kicsit hulni, es csak ezutan
vagjuk kockara.

A link, ami a segitsegemre volt, de termeszetesen a tapasztalataim, es az izlesunk
alapjan egeszitettem ki, vagy valtoztattam rajta.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése