2012. június 29., péntek

RICOTTA-VAL TÖLTÖTT CUKKINI

/ZUCCHINE RIPIENE DI RICOTTA/

Tobbszor keszitek - akar telen, nyaron - toltott cukkinit, altalaban soha nem
husos toltelekkel, azt nem szeretjuk annyira. Toltom rizses, krumplipures, tesztas
cuccokkal, de ma egy ricottas valtozatot sutottem.
A hozzavalokat kb irom le, hiszen nem pontos leirt recept alapjan keszitettem,
hanem sajat izles alapjan.


 Hozzavalok:

6-7 kicsi cukkini
25 dkg (egy kis doboz) friss ricotta
2 tojassargaja
2 mareknyi reszelt Parmezansajt
orolt bors
1 kicsi ujhagyma, 2 csipet aprora vagott friss kapor (elhagyhato)
kb 10 dkg szalami
1-2 mareknyi zsemlemorzsa

A cukkiniket megmossuk, ket veguket levagjuk, hosszaban kettevagju, es a
husat kikaparjuk, annyira, hogy keves hus maradjon azert a hejban.
Sutopapirral kibelelt tepsibe tesszuk a kivajt hejakat, keves olivaolajjal meglocsoljuk,
es 200 fokos sutobe tesszuk, elosutjuk kb 10-15 perc alatt.

Addig elkeszitjuk a tolteleket:

A ricottat elkeverjuk a 2 tojassargaval es a reszelt Parmezansajttal.
A cukkini husat finomra vagjuk, es egy serpenyoben keves olivaolajon a finomra
vagott ujhagymaval 5-6 perc alatt megparoljuk.
A szalamit finomra vagjuk, es a cukkinihez adjuk, 1-2 perc alatt egyutt, kavargatva
atsutjuk.Langyosra hutjuk.
A ricottahoz adjuk, boven borsozzuk.
Hozzaadjuk a friss kaprot, es a zsemlemorzsaval a vegleges allagat
megadjuk.
A sutobol kivesszuk a felig atsutott cukkinit es megtoltjuk a ricotta-s szalamis
kremmel.
Tovabbi 8-10 percre visszatesszuk a sutobe.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése