2012. július 6., péntek

MANGÓS - ROZMARINGOS CSIRKESZÁRNYAK

/ALETTE DI POLLO AL MANGO E ROSMARINO/

Hozzavalok:

12-14 csirkeszarny
1 db friss mango
1 db zoldalma
5-6 gerezd fokhagyma, friss rozmaring
petrezselyemzold
olivaolaj, so, bors, eros paprika (fakoltativ)



A csirkeszarnyakat megmossuk, es eldaraboljuk, a legkisebb veget kidobjuk.
Egy sutopapirral kibelelt tepsibe tesszuk, sozzuk es borsozzuk, keves olivaolajjal
meglocsoljuk, osszekeverjuk.
A mangot megtisztitjuk, es a husat kis kockara vagjuk.
A zoldalamat megmossuk, es hejastol kis kockara vagjuk. (termeszetesen a
maghazat elozoleg eltavolitjuk).
A gyumolcsoket a csirkeszarnyhoz adjuk, atforgatjuk.
Ekkor adjuk hozza az egeszben, hejaban hagyott fokhagymat, izles szerint
eros paprikat, friss rozmaring-agakat.

200 fokra bemelegitett sutoben kb 40 percig sutjuk, kozben 1x megforgatjuk.
Megszorjuk friss vagott petrezselyemmel, es friss rozmaring-aggal talaljuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése