2013. május 12., vasárnap

SPÁRGÁS KRÉMMEL TÖLTÖTT PALACSINTA

/CRèPES CON ASPARAGI E GAMBERI/

Hozzavalok: (4 szemelyre):

A palacsintahoz: 3 tojas, 12 dkg liszt, 2,5 dl tej. (csipet so)

50 dkg friss sparga
30 dkg friss rak
10-10 dkg ricotta es mascarpone
reszelt Parmezansajt
so, olivaolaj, 1 gerezd fokhagyma, vaj



A hozzavalokbol egy csipet soval palacsintatesztat keszitunk, es 30 percig allni hagyjuk.
Keverhetunk bele 1 evokanal olajat, es akkor nem kell ujra es ujra kikenni a palacsintasutot,
hiszen konnyeden suthetjuk a palacsintakat.

A spargakat megtisztitjuk, es forro sos vizben 8-9 perc alatt kifozzuk, leszurjuk.
A rakokat 1 evokanal olivaolajon, egy serpenyoben - 1 gerezd fokhagymaval atsutjuk.

Mixerbe tesszuk az alabbiakat: leszurt parolt sparga, ricotta, mascarpone, 1 evokanal reszelt Parmezansajt,
1 kanal olivaolaj.

Kisutjuk a palacsintakat.
Megkenjuk a sparga-kremmel, nehany egeszben hagyott parolt spargaval diszitjuk. Rarakjuk a megtisztitott rakhust, es 4-be hajtjuk.

Tepsibe rakjuk, megszorhatjuk reszelt Parmezansajttal, es durvara orolt rozsaborssal.
200 fokos forro sutoben 4-5 perc alatt keszre sutjuk, es talaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése