2013. november 5., kedd

SPENÓTOS HALTEKERCS RÁK-RAGUVAL

(INVOLTINI DI PESCE CON RAGU DI MAZZANCOLLE)


Hozzavalok: (4 szemelyre)

40 dkg nyelvhal file (vagy barmilyen tengeri halfile vekonyra szeletelve)
(en tokehalat hasznaltam)

30 dkg friss spenot level
1-2 gerezd fokhagyma
4 kanal olivaolaj
1 dl szaraz feherbor,
1 nagy paradicsom vagy 2 dl befozott paradicsom
10 dkg rak (tisztitott)
so, bors, snidling



A spenot leveleket  sos forrasba levo vizbe dobjuk, es 3-4 perc alatt megfozzuk,
leszurjuk.

A vekony halszeletekre keves parolt spenotot rakunk, es szorosan osszegongyoljuk,
fokpiszkaloval ovatosan megtuzzuk.



Egy serpenyobe ontjuk az olivaolajat, es belevagjuk a fokhagymat, kisse megfuttatjuk,
es ovatosan ratesszuk a gongyolt halakat. Raontjuk a bort, sozzuk es borsozzuk,
es kozepes tuzon 5 percig fozzuk, egyszer ovatosan megforditva.


 Ekkor raontjuk a paradicsomot, hozzaadjuk a megtisztitott rakokat, es tovabbi
2-3 perc alatt keszrefozzuk.


Vagott snidlinggel megszorva talaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése