2014. április 14., hétfő

FARFALLE BACONNEL, SPÁRGÁVAL ÉS CITROMMAL

/FARFALLE CON PANCETTA, ASPARAGI E LIMONE/


Hozzavalok:

35 dkg farfalle szaraz teszta (vagy mas formaju rovid teszta)
1 csokor friss zold sparga
1 szal ujhagyma 
10 dkg kis kockara vagott bacon (vagy husos szalonna)
1 kanal citromle
so, olivaolaj


Egy kozepes meretu edenyben vizet forralunk, enyhen sozzuk.

A sparga vegeit levagjuk, majd levagjuk a zsenge "fejet" is, felrerakjuk.
A visszamaradt torzset darabokra vagjuk, es a lobogo forro vizbe dobjuk,
puhara fozzuk, szurokanallal kiszedjuk.
Ugyanebbe a vizbe dobjuk a sparga fejeket, es azokat is megfozzuk,
szurokanallal kiszedjuk.

Ujra, ugyanebbe a vizbe dobjuk a tesztat, es amig a teszta fo, elkeszitjuk
a martast.

Egy serpenyoben 2-3 evokanalnyi olivaolajon megfuttatjuk a bacont es az
aprora vagott hagymat. Hozzatesszuk a fott sparga testek felet, a masik felet
keves fozo-level osszeturmixoljuk.
Az illatos alaphoz adjuk a sparga kremet is, es 1 perc alatt osszefozzuk.



A leszurt tesztat a szoszra ontjuk, a citromlevel izesitjuk (mereszebbek reszelt
citromhejjal meg pikansabba tehetik).  A fott sparga fejekkel diszitjuk. Talaljuk.

Aki szereti, reszelt Parmezansajttal megszorhatja, illetve piritott fenyomaggal!!


(Megjegyzes: a szoszba izles szerint 1-2 kanalnyi tejszint is lehet tenni)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése