2014. május 7., szerda

TENGERI SÜGÉR BURGONYÁVAL ÉS BABÉRLEVÉLLEL

/BRANZINO AL FORNO CON LAURO E PATATE/

.... anyosom mindig baberlevellel sutotte a halat.... a tepsi aljara nagyon sok friss baberlevelet rakosgatott, azt megszorta zsemlemorzsaval, meglocsolta olivaolajjal - es rafektette a halakat (barmilyen fajta)...sozta, ujra megszorta zsemlemorzsaval, es boven vagott ra friss petrezselymet. Jott ra ujabb olivaolaj.... es igy ment a sutobe. Megszoktam a baberlevel kellemes illatat, es a sutoben sutott hal egyik elmaradhatatlan hozzavaloja nalam is a baberlevel lett.... ebben a receptben is kerult bele...... szerencsere friss baberlevel mindig van keznel, hatalmas bokor van a kertemben..... mas etelekhez is eleg surun hasznalom....



Hozzavalok:

1 egesz tengeri suger 1 - 1,2 kg
5-6 kozepes burgonya
koktelparadicsom, 10-15 baberlevel
friss petrezselyem, so, olivaolaj
(fakultativ: fekete olivabogyo)


 A halat a belso szervektol megtisztitjuk, 2 oldalso uszonyat levagjuk.
A burgonyat vekony szeletekre vagjuk. Egy uvegtalba tesszuk, sozzuk, friss petrezselymet
vagunk ra, es olivaolajjal meglocsoljuk, ovatosan osszeforgatjuk.

Egy tepsi aljara rakosgatjuk a baberleveleket.
A burgonya felet a baberlevelekre rakosgatjuk, es rafektetjuk a halat, amit elotte enyhen
besoztunk, es a hasaba 2 baberlevelet, friss petrezselymet dugtunk.


A maradek burgonyaval befedjuk a halat, illetve korberakjuk vele.
A felbevagott koktelparadicsomokat raszorjuk (ekkor adjuk hozza az olivabogyot is, ha hasznalunk),
keves olivaolajjal ujra meglocsoljuk, es 200 fokra elomelegitett sutobe tesszuk, addig sutjuk, amig a burgonya szint kap (nalam kb 35-40 perc volt).


Talalasnal a krumpliszeleteket a tanyerokra helyezzuk, a halat ovatosan egy vagodeszkara
tesszuk, a boret ovatosan lehuzzuk, es a gerincerol levalasztjuk a hust. Elosztjuk a hal-hust
a tanyerokon, es friss petrezselymet vagunk ra.
Citromgerezdet adunk hozza, aki szereti meglocsolhatja keves citromlevel.
Friss zold salatat kinalhatunk melle.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése