2014. június 23., hétfő

TORTIGLIONI ZÖLDSÉGEKKEL ÉS RICOTTÁVAL

/TORTIGLIONI CON VERDURE E RICOTTA/


Hozzavalok (3 szemelyre):

25 dkg tortiglioni teszta (vagy barmilyen rovid teszta)
1/2 piros es 1/2 sarga kaliforniai paprika
1/2 padlizsan
1 kis cukkini
15-20 dkg ricotta
3 kisebb paradicsom
so, olivaolaj, reszelt Parmezansajt, 1 kis fej hagyma (nalam ujhagyma zoldjevel)
friss bazsalikom (elhagyhato), fel leveskocka (fakultativ)


A paprikat, padlizsant,cukkinit es 2 paradicsomot  mosas es tisztitas utan kb egyforma kis kockara
vagunk. A harmadik paradicsomot turmixoljuk.

Egy nagyobb serpenyobe 2-3 kanal olivaolajat ontunk, es megfuttatjuk rajta az aprora
vagott hagymat. Raontjuk a kockara vagott zoldsegeket, es kb 6-7 percig kozepes tuzon
paroljuk. Hozzaontjuk a turmixolt paradicsomot, sozzuk, fel pohar  vizet
adunk hozza, (belemorzsoljuk a fel leveskockat ) es tovabbi 10 perc alatt keszre fozzuk.
Friss bazsalikommal izesithetjuk.


A tesztat sos forro vizben kifozzuk, leszurjuk, es hozzaontjuk a szoszhoz, elkeverjuk.


Tanyerra szedjuk, kis darabokra vagott ricottaval megszorjuk.
Izles szerint megszorhatjuk reszelt Parmezansajttal, es diszithetjuk bazsalikom levelekkel.





 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése