2014. szeptember 12., péntek

GOMBAKRÉMLEVES

Ezt a receptet a NOSALTY oldalan talaltam, volt itthon 2 csomag gomba,
es hagyomanyos gombalevesre nem vagytam. Ez megtetszett, mert a mustar
pikanssabba teszi, es a kakukkfu az egyik kedvenc friss fuszerem....

SüniSüti konyhajaból van a recept, koszonom, es remelem nem baj, ha csak
siman bemasolom....


Hozzávalók:
  1. A gombát megpucoljuk, felkarikázzuk.
  2. A hagymát felkockázzuk, és az olajon megfuttatjuk, majd rádobjuk a gombákat, és addig pirítjuk, míg a leve el nem párolog és szépen össze nem esik. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a kakukkfüvet, petrezselymet, meg egy kis alaplével is felöntjük.
  3. Mikor rottyant egyet, akkor lehúzzuk a lángról, és alaposan összeturmixoljuk. A tejszínt, mustárt és a keményítőt egy kézi habverővel csomómentesre keverjük.
  4. Az összepépesített gombapürét felöntjük a maradék húslevessel, majd ebből a forró egyvelegből belekanalazunk a tejszínesbe, hogy ne csapódjon ki a hirtelen hőtől, és csak ezután adjuk a gombás léhez.
  5. Picikét még forraljuk, hogy összeérjenek az ízek, utána már tálalhatunk is.
  6. Levesbetétnek még a turmixolás előtt vehetünk ki a felkarikázott, majd megpirított gombafejekből.
Megjegyzes: en mustarbol csak 1 teaskanallal tettem a levesbe.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése