2014. december 17., szerda

TONHAL KROKETT FÜRJTOJÁSSAL

/CROCCHETTE CON UOVO DI QUAGLIA/


Hozzavalok: (4 szemelyre)

12 furj-tojas
2 tyuk-tojas
20 dkg tonhal (konzerv - leszurve a levetol, vagy olajtol)
20 dkg fott burgonya
ujhagyma vagy porehagyma
keves citromle, liszt, zsemlemorzsa, csipet szezammag, so


A furjtojasokat 5 perc alatt megfozzuk, megtisztitjuk.

A tonhalat osszeturmixoljuk  keves ujhagymaval (vagy porehagymaval),
es egy uvegtalba tesszuk. A burgonyat osszetorjuk, es a tonhalhoz adjuk.
Csipet soval es keves citromlevel izesitjuk, es jol osszekeverjuk.


A tonhalas masszabol kroketteket formazunk, amelyek kozepebe
egy-egy furjtojast ultetunk.

Lisztbe, felvert tojasba es szezammaggal kevert zsemlemorzsaba forgatjuk,
es forro olajban hirtelen kisutjuk, papirtorolkozore szedjuk.

Melegen vagy langyosan talaljuk, a korete hajszalvekonyra szeletelt
cukkini vagy uborka lehet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése