2015. február 7., szombat

KACSAMELL SALÁTA ZÖLD ALMÁVAL

/INSALATA DI PETTO DI PAPERA CON MELA VERDE/

........... jó ütős - gazdag saláta, elé legfeljebb egy krémleves, francia hagymaleves illik.


Hozzávalók (4 személyre):

60 dkg friss kacsamell
1 porehagyma
1-2 zold alma
zold salata, galambbegy salata
nehany vekony szal bacon-szalonna
1 citrom leve, so, olivaolaj, rozsabors (fakultativ), petrezselyemzold


A kacsamellek boret eles kessel nyengeden bevagdossuk.
Egy teflon serpenyoben - zsiradek nelkul - 1-1 perc alatt minket oldalat
atsutjuk eros langon, ugyelve arra, hogy eloszor a bőrös reszevel lefele
helyezzuk a serpenyobe.
Ekkor egy sutopapirral belelt jenaiba tesszuk, es 180 fokos sutobe dugjuk.
10 percig sutjuk, mikoris atforditjuk, es ujabb 10 perc elteltevel kevesszuk a
sutobol, egy aluminium foliaba csomagoljuk, es pihenni hagyjuk.



A zold almat vekony szeletekre vagjuk, es meglocsoljuk a citromlevel.
A porehagymat vekony csikokra vagjuk.
A salatakat megmossuk, - ha kell megfelelo nagysagura tepkedjuk.
A bacon szalonnat teflon serpenyoben zsiradek nelkul megsutjuk.


A kacsamellet vagodeszkan eles kessel - vekony szeletekra vagjuk.


Talalaskor a tanyerokra szepen elrendezzuk a hozzavalokat - alma,
salata, kacsamell, porehagyma, bacon...... meglocsolhatjuk a kacsa
kisult zsirjaval. Megszorjuk petrezselyemzolddel es rozsaborssal.
Csepegtethetunk ra balzsamecetet, jol illik hozza.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése