2015. március 27., péntek

ZÖLDSÉGES PALACSINTA CANNELLONI

/CANNELONNI DI CRÉPES ALLE VERDURE/

.... igaz, ebbe a cannelloni-ban a parajon kivul meg friss articsoka is van,
de nyugodtan lehet helyettesiteni 1-2  kisebb cukkinivel. Ugyanugy elo
kell parolni, de kevesebb lesz a cukkini eseteben a parolasi ido.... 


Hozzavalok: (kb 8 cannelloni lesz belole - 3 szemelyre)

A sos palacsintakhoz: 15 dkg liszt, 2 egesz tojas, 4 dl tej, csipet so

A toltelekhez: 60 dkg friss paraj, 2 articsoka, 25 dkg ricotta, 1 gerezd
                      fokhagyma, izles szerint friss majoranna, kakukkfu, 1 citrom
                      2-3 evokanalnyi olivaolaj, 6 dkg reszelt parmezansajt

A tetejere: 1,5 dl suru paradicsom szosz, 1 dl besamell martas, keves vaj
                   parmezansajt

A palacsinta tesztahoz valokat osszekeverjuk, es fel orahosszaig pihentetjuk.

Addig elkeszitjuk a tolteleket.
A spenotot forro sos vizben nehany perc alatt megparoljuk, leszurjuk.
Az articsokat megtisztitjuk, darabokra vagjuk, es egy serpenyoben, az
olivaolajon es az aprora vagott fokhagyman puhara paroljuk. (adhatunk
hozza keves vizet, hogy le ne egjen)
Ekkor hozzaadjuk a kicsavart spenotot, sozzuk es borsozzuk.


Darabologepben pepesre mixeljuk.


A ricottat egy uvegtalba tesszuk. Hozzaadjuk a zold puret, parmezansajtot,
izles szerint majorannat, kakukkfuvet, reszelt citromhejat. Ha kell, meg
sozzuk, borsozzuk. A masszat eldolgozzuk.


A palacsintakat kisutjuk. - ne legyenek tulsagosan vekonyak!
Minden palacsintara rakunk a toltelekbol. A ket szelet behajtjuk, es
feltekerjuk, kivajazott jenai talba fektetjuk egymas melle.


A besamell martast elkeverjuk a paradicsommal, es a cannelloni-k
tetejere kenjuk. Megszorjuk meg keves parmezansajttal, es csipet
vajat dobunk ra.
180 fokos sutoben kb 20-25 perc alatt keszre sutjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése