2016. április 17., vasárnap

PARADICSOMOS-ZÖLDBORSÓS HAL-GOMBÓCOK

(POLPETTE DI PESCE IN SUGO DI PISELLI)

............... halgombócok aromás raguban. Én az apróra vágott sárgarépát és
a zellert kihagytam belőle, de az eredeti recept igy irja.


Hozzavalok (4-6 szemelyre):

45 dkg szalkamentes tengeri halfile
20 dkg fott, attort burgonya
10 dkg tejbe aztatott, es kifacsart kenyer
45 dkg fagyasztott zoldborso
30 dkg dobozos paradicsom
1 egesz tojas
1 kozepes hagyma, 2-3 baberlevel
olivaolaj, so, bors, 1 csapott evokanal liszt
1 kis csokor friss petrezselyemzold
1 sargarepa + 1 szál halvanyito zeller (fakultativ)




Egy nagy (magas falu) serpenyoben vagy edenyben - keves olivaolajon
megfuttatjuk az aprora vagott hagymat es a baberleveleket.
Ha  sargarepat es zeller is hasznalunk, akkor azokat is most tegyuk
az alapba.


Hozzaadjuk a zoldborsót, nehany pillanatig elkeverjuk az aromas
alappal, felontjuk a paradicsommal, sozzuk, borsozzuk, es lefedve
kb 15 percig fozzuk. (ha a paradicsom tul suru lenne, termeszetesen
higithatjuk 1-2 poharnyi vizzel)

A halat darabologepben finomra mixeljuk.
Uvegtalba tesszuk, hozzaadjuk a burgonyat, kenyeret, tojast,
aprora vagott petrezselymet, sozzuk, borsozzuk.
Sargabarack nagysagu gombocokat formazunk vizes kezzel,
meghintjuk 1 csapot evonalnyi liszttel - atforgatjuk.


Ezutan a lassan fovo paradicsomos raguba helyezzuk a
gombocokat es kb 25 perc alatt keszre fozzuk.
Melegen talaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése