2017. március 18., szombat

SNIDLINGES KACSAMÁJ-KRÉM

/PATÉ DI FEGATO CON ERBA CIPOLLINA/

..... ezt a màjkrémet csirkemájból is ugyan úgy el lehet késziteni, mint
kacsamájból. Az izesités mindenkinél izlés kérdése, különböző friss
fűszerekkel, apritott zöldségekkel főtt vagy nyers változatban.... én
snidlinget és piros kaliforniai paprikát használtam.


 Hozzávalók: 

50 dkg szárnyasmáj
1 közepes vöröshagyma vagy
néhány szál újhagyma
1 nagy csokor snidling
1/2 kaliforniai paprika
15 dkg vaj
2 dl tej
2 bő kanál liszt
só, bors






A szeletelt vöröshagymàt megfuttatjuk 5 dkg vajban, és hozzáadjuk
a nagyobb darabokra vágott májat. Borssal, sóval izesitjük, majd
megpiritjuk.
Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és felöntjük a tejjel, és állandóan
kevergetve addig forraljuk, amig el nem válik az edény falától.
Az egészet pürésitjük, majd langyosra hűtjük.


Beledojuk a maradék puha vajat és habosra keverjük.
Ellenőrizzük hogy elég sós-e, ha kell még teszünk bele.
Beleforgatjuk a finomra vágott snidlinget és apróra vágott paprikát.



A májkrémet hűtőben jól lehűtjük. (jó ha áll egy egész éjszakát, hogy
az izek minél jobban összeérjenek.

Apró tálkákban angolzeller darabok kiséretében tálaljuk.
De adhatunk hozzá piritóst, nyáron illatos koktélparadicsomot,
újhagymát, vékony csikokra vágott kaliforniai paprikát,
friss uborkát.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése