2017. május 26., péntek

FŰSZERES PULYKA-NYÁRSAK LILAHAGYMÁVAL

/SPIEDINI DI TACCHINO SPEZIATO CON CIPOLLE ROSSE/

............... hányszor ettem már ezt az ételt a sarki kis étteremben, ahol lakunk..
persze itthon meg soha nem sütöttem meg.. az éttermi recept az alábbi száritott
fűszereket használja a pácoláshoz: római kömény, gyömbér, koriander. Ezek
hiányában kénytelen voltam egy grill fűszerkeveréket használni, és mivel
csirkemell sétált velem szemben az üzletben, ezért felcseréltem a pulykamellel :)


Hozzávalók:

pulykamell
kis lilahagyma fejek
fent megadott fűszerek
1 citrom
baby spenót (köret)
olivaolaj, só, bors





 

A pulykamellet kis kockákra vágjuk, és egy üvegtálba tesszük.
Hozzáadjuk a fűszerek 2/3-át, sózzuk, borsozzuk, a citromlével és
kevés olivaolajjal átforgatjuk. Fóliával letakarjuk, és a hűtőszekrénybe
tesszük 1 órahosszára.

A hagymákat megtisztitjuk, előbb félbe, majd negyedekre vágjuk.
Egy tányérba tesszük, hozzáadjuk a maradék fűszereket, sózzuk,
borsozzuk, kevés olivaolajjal meglocsoljuk.


Beáztatjuk a nyárs pálcikákat hideg vizbe (hogy sütés közben ne
égjenek meg).
Ezek után a húst és a hagymát nyársra fűzzük, húzzuk, és vagy
bordázott öntöttvas serpenyőben, vagy szabad tűzön grill
sütőn, esetleg 200 fokosra előmelegitett sütőben készre sütjük.


A baby spenótot megmossuk, leitatjuk, és tányérokra halmozzuk.
Sózzuk, és olivaolajjal meglocsoljuk.
A kész, megsült hagymás pulykanyársakat meg melegen a
salátával tálaljuk. Meghinthetjük friss petrezselyemmel.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése