/TORTA DI CAROTE E COCCO AI FIORELLINI/
............kb 14 személyes torta, Philadelphia krémmel töltve és bevonva... 💗 szerelem
első látásra ..
Hozzávalók:
32 dkg sárgarépa
37 dkg liszt
1 csomag sütőpor
5 tojás
32 dkg barna cukor
0,8 dl tej
0,8 dl napraforgóolaj
12 dkg kókuszreszelék
csipet só
A krémhez: 40 dkg philadelphia kenhető sajtkrém, 8 dkg porcukor, 16 dkg vaj
A diszitéshez: ehető virágok
A vajat kivesszük a hűtőből.
A sütőt előmelegitjük 180 fokra.
A sárgarépát megtisztitjuk, és finom reszelőn lereszeljük.
Az egész tojásokat a barna cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a sütőport és a csipet sót.
Ezután hozzáadjuk az átszitált lisztet, tejet, olajat, a kicsavart reszelt
sárgarépát és a kókuszreszeléket.
Egy kivajazott és kilisztezett 20 cm-es átmérőjű csatos tortaformába öntjük a
masszát, (használhatunk 24 cm-es is), és az előmelegitett sütőbe toljuk, 40-
45 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belseje nem maradt
nyers. (30 perc sütés után érdemes alufóliával letakarni, hogy a teteje ne barnuljon
meg)
A megsült tortát egy rácsra tesszük, és teljesen kihűtjük.
Közben robotgéppel habosra keverjük a puha vajat.
Apránként hozzáadjuk a porcukrot, majd a sajtkrémet. Simára keverjük.
A tortát kettévágjuk, a krém 1/4-ével megkenjük az alsó lapot, és óvatosan
ráhelyezzük a felső lapot. A maradék krémmel bevonjuk a tortát.
Hűtőszekrénybe tesszük, és csak a tálaláskor diszitjük fel az ehető virágokkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése